Ruime vergaderlocatie, kookstudio, eventlocatie voor bijeenkomsten

Mogelijkheden

De toegevoegde waarde

Eigenlijk kan bij Het Nut alles. Bijeenkomen met een grote groep (maximaal 80 personen) of als kleine afdeling (vanaf 20 personen). Een cursus volgen, vergaderen, netwerken, teambuilden, fotoshoot, brainstormen, een product lanceren, een verrassend personeelsuitje... Verzin het en Het Nut verzorgt een passend programma.

Ook als het gaat om food & drinks denken we graag met u mee. Onze chefs en gastvrouwen verzorgen graag originele, verfrissende snacks en gezonde lunches. De dag smakelijk afsluiten kan op de manier die je prettig vindt - een goed gesprek ‘around the table’, een culinair walking dinner voor grotere (klanten)events, een informeel 'shared dinner' waar je met elkaar van geniet, of een verrassend menu samengesteld door onze chef-kok. Bijeenkomst met een bite, noemen wij dat.

Aanvullend op een bijeenkomst kan Het Nut ook een inspirerende workshop verzorgen. Zoals een kookworkshop, barista-workshopchocolade-workshop of workshop bloemschikken.

Bekijk de mogelijkheden eens om inspiratie op te doen!

workshops

Shared dinner

Het Nut heeft iets nieuws, en het is nu al een concept naar ons hart. Shared dining - het woord zegt eigenlijk al genoeg. Jij en je tafelgenoten genieten samen van verschillende voor- hoofd en nagerechten die de chef je voorschotelt. Een culinair hoogstandje in een informele setting. Deel je eten, deel het moment, deel in de vreugde!

Met het concept ‘shared dining’ is de keuzestress verleden tijd. Want waarom kiezen als je gewoon alles wat de chef je voorschotelt kunt proberen? Een welkome uitkomst voor iedereen die meer dan één gerecht wil proberen én houdt van delen met elkaar. Tijdens een shared dinner bij Het Nut delen jij en team een selectie van voor- hoofd en nagerechten samengesteld door de kok. Een culinair hoogstandje, in een informele setting. Bon appetit!

 

Chocolade Workshop & 3D chocolade printing

Bij Het Nut houden van chocola. We verleiden onze gasten daarom regelmatig met een ambachtelijk hapje geluk - een friandise van World of Chocolate te Buren. Wil je je liefde voor het goddelijke goedje naar een hoger niveau tillen? Doe een chocolade-workshop, laat je onderdompelen in de wereld van chocolade en verlaat je zakelijke events als de next Willy Wonka. 

Ben je een echte chocoladejunkie, maar dan ook echt een echte? Remy Rombouts van Coco & Sebas neemt jou en je team mee naar professionele chocoladekringen en laat je zien hoe je met 3D-printing chocolade tot een eetbaar kunstwerk kunt maken. Fingerlickin' good!

It's all about Chocolate!

 

Wijnproeverij

Gezellig en ongedwongen. Een informele workshop waar in twee uur tijd de basics van wijnproeven worden verteld. Onze huisvinoloog deelt graag zijn uitgebreide kennis wijn en vertelt over combineren van spijs & wijn. Je leert proeven en waar je op kunt letten bij het kiezen van een wijn. Sfeervolle en relaxte aanvulling op een bijeenkomst.

 • Ontvangst met een feestelijk glaasje bubbels en amusehapjes.
 • proeven van rode en witte wijn, rosé, bubbels en likeur (eventueel).
 • uitgebreide uitleg door vinoloog.
 • informatiesheets om mee naar huis te nemen.
 • eventueel uit te breiden met een zittend of walking dinner, maar met elkaar aan de slag tijdens een kookworkshop kan natuurlijk ook!

 

We werken met verschillende leveranciers samen voor deze proeverijen. 

 

Olie en Azijnproeverij

Welkom in de wereld van olie en azijn. Laat je smaakpapillen verrassen en proef de heerlijkste olijfolies en aceto balsamico’s. Leer alles over de tradities en het productieproces en ontdek de veelzijdigheid van deze smaakmakers. Ideale aanvulling van bijvoorbeeld de workshop Mediterrane Tapas en Mezzes en een verrassende afsluiting van een bijeenkomst.

 • Uitleg door een expert
 • Proeven van verschillende olijfolies en soorten azijn
 • Genieten van verschillende mediterrane hapjes

 

 

Barista workshop & koffie proeverij

Eerste stappen naar het maken van een mooie cappucino!

Ga mee op een interessante en heerlijke ontdekkingstocht. Leer over de geschiedenis van koffie, koffiesoorten en – bonen, melanges en smaken. En bereidt onder begeleiding van onze barista verse koffie. Ontdek hoe eenvoudig het maken van een luxe koffiespecialiteit eigenlijk is. Verrassend pauze-element tijdens een dagprogramma, maar ook een leuke aanvulling op een van onze andere workshops.

 • Uitleg over o.a. koffiesoorten door barista
 • Proeven van diverse koffiesmaken
 • Bereiden van verse koffie
 • Bereiden van specialiteiten als espresso, cappuccino en latte macchiato

 

Koffie is een heerlijk product, wat nog lekkerder wordt wanneer je de bereiding goed eigen maakt. De onderlinge samenhang tussen de (eigen) espressomachine, koffiemolen en gekozen koffiemelange wordt in de koffieworkshop op leuke wijze eigen gemaakt. Daardoor kan er na de workshop gecontroleerd geëxperimenteerd worden om jouw smaak in elk kopje terug te krijgen. 

 

 

Kookworkshop

Mediterrane tapas

Samen Mediterrane tapas maken. Tussendoor proeven en ondertussen lekker bijpraten. Niet alleen de bekende Spaanse tapas, maar ook gerechtjes uit Noord-Afrika, Zuid-Frankrijk, Italië, Griekenland en Turkije. Een ontspannen afsluiter van een bijeenkomst, maar ook een gezellig personeelsuitje. 

 • Ontvangst 
 • Daarna gaat iedereen aan de slag met zijn of haar gerechtje, onder leiding van de kok van Het Nut
 • Koken en proeven wisselen elkaar af, het is hierdoor een avondvullend programma
 • Er kan gegeten worden aan gedekte tafels, maar bijvoorbeeld ook aan statafels of in de loungezit in de Opkamer
 • Afsluiting met koffie en/of thee en friandises
 • Na afloop krijgt iedere deelnemer de recepten mee naar huis
 • Eventueel nog aan te vullen met een olie- en azijnproeverij, wijnproeverij, barista workshop en chocolade workshop

 

De kosten voor de mediterrane kookworkshop zijn 65,00 euro per persoon excl. BTW, excl. drankjes en excl. huur locatie. 

  

Out of the Box

Geen menu uitwerken! Verrassing, creativiteit en teambuilding zijn de ingrediënten van deze workshop. Uw medewerkers gaan samen aan de slag om een mooie teamprestatie neer te zetten. Wie pakt de leiding? Hoe werken uw medewerkers samen? Tijdens deze workshop komt u daarachter.

Het zelf uitzoeken en samenstellen van het menu is een belangrijk onderdeel van de workshop. Deelnemers moeten het leuk vinden om zelf op zoek te gaan naar lekkere recepten.

 • Ontvangst 
 • De groep wordt in vier teams verdeeld, die elk één gang van het viergangenmenu bereiden. 
 • Voor elk team staat er een verrassingspakket met ingrediënten klaar 
 • Elk team heeft beschikking over een aantal hulplijnen, zoals het raadplegen van een kookboek of recept op internet
 • Tijdens het koken komt het aan op creativiteit - de aanwezige kok vervult een coachende rol
 • Gedurende het diner presenteert de leider van het team het gerecht
 • Er kan gegeten worden aan gedekte tafels, maar bijvoorbeeld ook aan statafels of in de loungezit in de Opkamer
 • Afsluiting met koffie en/of thee en friandises
 • Indien gewenst kan de inhoud van de avond aangevuld worden met uw specifieke wensen. Denk bijvoorbeeld aan een wijnproeverij, barista workshop of chocoladeworkshop

 

De kosten voor de Out of the Box-kookworkshop zijn 65,00 euro per persoon excl. BTW, excl. drankjes en excl. huur locatie. 

Verdere mogelijkheden

Naast de Meditterane Tapas- en Ouf of the Box-kookworkshop zijn er ook andere workshops, zoals een (h)eerlijke Italiaanse of een Sushi Japanse workshop. Voor de mogelijkheden en voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via telefoonnummer 0345-565652 of info@hetnut.nl