De Linge in historische setting

Omgeving

Een inspirerende omgeving

Wie uit zijn eigen wereld stapt, gaat anders denken. Dat levert vaak de beste ideeën op. Het Nut biedt die kans. Alleen al door de ligging. De Betuwe is ieder seizoen even mooi als afwisselend. Bloeiende boomgaarden in het voorjaar, bomen vol heerlijk blozend fruit in zomer en najaar.

Ontdek - Een ode aan de Linge

De Linge als schilderij

Pal door het pittoreske Beesd stroomt de Linge. Een rivier met verhalen, en waar je verhalen maakt. Waar je oplaadt tijdens of na je zakelijke bijeenkomst en de rust inademt. De Linge ontdekken?

-

Mijn blik rust op het fluitenkruid en de kwakende eenden, die samen met het geluid vn het kabbelende water en de sloep het enige geluid vormen in deze omgeving van totale rust. Oh, de Linge. De koeien in de grazige weiden langs je oevers, de rietvelden de knotwilgen. Ze blijven daar stil in hun schilderij. Mijn hart springt op als ik aan je denk. Het zachte nazomerbriesje doet me dromen. Je bent er zo, bij de rivier die 108 kilometer lang als een slang door het landschap kronkelt. Langs oevers vol meidoorn, pittoreske dorpjes die een geschiedenis met zich meedragen, langs landgoederen en kastelen, zodat je je niet alleen in het nu waant, maar ook in het verleden. Langs de boomgaarden met het alom geprezen fruit, trots van de Betuwnaar, dat het hart van menig fruitliefhebber al sinds's mensen heugenis sneller doet kloppen. Pareltjes pronkend en schitterend in de zon. 

- Ayla

 

Ook de Linge ervaren? Je ontdekt hem al kanoend, met de sloep of met de benenwagen. Of, aanschouw het magishe landschap tijdens een fietstocht over de dijkjes of al luierend in de uiterwaarden. Ook de laarzen- en klompenpaden rondom de Linge doen niet onder voor het ontvluchten van de dagelijkse hectiek. Vanuit Beesd zit je in een mum van tijd tussen de bloemen en de bijen.