bel0345 56 56 52

Home > Activiteiten > Het recept voor beter teamwork

Hét recept voor beter teamwork 

Na ruim een jaar veelal op afstand samenwerken, kunnen we ons bijna niet meer voorstellen dat het ooit anders was. Veel teams hebben ervaren dat online samenwerken best goed gaat . Maar wat hebben we het gemist... Een praatje bij de koffieautomaat, elkaar in de ogen kijken, nieuwe collega’s live leren kennen.

Om weer verbinding te voelen op de werkvloer organiseert Het Nut in samenwerking met Franz Wartna, Brechje Kuiper en Annemarijn Hoorens vier inspirerende programma’s voor teams. Een uniek concept, waarbij nut en noodzaak gecombineerd worden met een ontspannen en ongedwongen culinaire workshop. Samenwerken in de keuken speelt een centrale rol en is onderdeel van de training. En dan… aan tafel om te vieren en samen te proosten op de toekomst.

1. Het recept voor... Samen van start

Het perfecte programma om goed van start te gaan met een nieuw projectteam en om je vaste team te herontdekken na de thuiswerkperiode. Samenwerking vergt vertrouwen en daarvoor is nodig dat je elkaar kent, gedeelde ervaringen opbouwt en gezamenlijk de samenwerking vorm geeft.


Doel verstevigen van het teamgevoel en de samenwerking door:
• Verbinden: Elkaar beter te leren kennen.
• Gemeenschappelijk doel: Wat hebben we samen te doen en waar
willen we met elkaar naartoe?
• Heldere afspraken: Structuur aan brengen in de manier waarop wij
werken en samenwerken?  

Resultaat Zodat na de teamsessie:
• Er een gevoel van saamhorigheid is.
• Er een gedeelde visie is op waar het team naar toe wil en hoe het
wil werken en samenwerken.
• Het team geïnspireerd en gemotiveerd is.

Succesvol samenwerken steunt op drie pijlers: een gezamenlijk doel, onderlinge verbinding en heldere afspraken. Nieuwe teams of projectgroepen maken een vliegende start als zij (hoe verleidelijk ook) niet direct de inhoud in duiken, maar eerst aandacht besteden aan het vormgeven van de samenwerking.

Andere thema's

2. Het recept voor... Afsluiten en doorgaan

Aan projectgroepen en teams komt (soms) een eind. Maar na een eind volgt altijd een nieuwe start. En een voorwaarde voor een goede start aan het volgende, is een goede afsluiting van het vorige. Eren en leren van wat er was helpt om met frisse energie een volgende stap te zetten.

3. Het recept voor… Investeren in de relatie

Bij een patstelling wordt vaak het grotere belang uit het oog verloren en verharden standpunten. Dan is investeren in de relatie en ontdekken welke overtuigingen achter de standpunten schuilen dé manier om de stellingen te verlaten. 

4. Het recept voor…Verbeteringen onderzoeken

Wij geloven dat elk team erbij gebaat is om zo nu en dan op de samenwerking te reflecteren. Wat gaat er goed en wat kan beter? Zeker na een periode van thuiswerken, is het raadzaam om te evalueren en te onderzoeken wat beter kan.

Voor meer informatie over de programma’s en de verdere opzet bij Het Nut bel Petra op 06 246 13 587 of via petra@hetnut.nl 

Blijf op de hoogte van Het Nut en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Inschrijven
© 2021 Het Nut