bel0345 56 56 52

Home > Nieuws > Het Nut van... nieuwe avonturen en frisse energie

Het Nut van... nieuwe avonturen en frisse energie

6 juni 2024

 Lieve lezers,

Wat is het toch genieten nu de zomer voor de deur staat! Onze prachtige regio straalt in al haar glorie, met alles wat in bloei staat: de bomen, het gras en de kleurrijke bloemen. De Betuwe, de parel van Nederland, toont zich op haar allermooist. En laten we eerlijk zijn, vaak blijft deze schitterende regio nog onontdekt.

Het is een waar feest voor de zintuigen: de vrolijke melodieën van fluitende vogels vullen de lucht, terwijl de zoemende insecten dansen tussen de bloemen. Een betoverend spektakel dat je simpelweg niet wilt missen. Blijf om die reden niet alleen binnen, maar ga het vooral ook buiten ervaren. In deze nieuwsbrief vertel ik je er graag meer over!

 


Onmoet Bente...

 We zijn blij om Bente als nieuwe gastvrouw en allround  
 medewerker te verwelkomen. Bente is een echte verbinder die
 graag haar handen uit de mouwen steekt. Met haar vele ervaringen
 vindt ze het geweldig om actief bezig te zijn, wat een fijne
 afwisseling is van het werken op kantoor of achter een laptop. Deze
 dynamiek trok haar aan om bij ons te komen werken.

 Bente beschrijft zichzelf als gedreven, enthousiast, flexibel en
 ondernemend, met een sterke focus op mensen. Als gastvrouw
 zorgt ze voor een warm welkom en maakt ze de lekkerste koffies.   Ze helpt mee in de keuken en weet met haar aansprekende
 persoonlijkheid mensen met elkaar in contact te brengen. 

Haar motto? "Handen uit de mouwen, samen en met oog voor ieders talenten en kennis." Ze gelooft erin dat we elkaar kunnen inspireren en versterken om tot de beste resultaten te komen.
 


Picos de Europa AdventureAfgelopen week had ik het voorrecht om een avontuur te beleven in de majestueuze Picos de Europa. Wat een onvergetelijke ervaring! De ruige bergen, uitgestrekte valleien, en adembenemende uitzichten waren werkelijk spectaculair. Maar wat me het meest bijbleef, waren de berggeiten die ik daar tegenkwam.

Berggeiten zijn fascinerende dieren met prachtige persoonlijke kenmerken. Hun behendigheid en kracht, gecombineerd met een sierlijke aanwezigheid, maken hen tot een inspiratiebron voor velen. Ze navigeren moeiteloos door het ruige terrein, wat mij eraan herinnert dat met vastberadenheid en balans bijna alles mogelijk is.
De reis naar de Picos de Europa heeft me opnieuw laten zien hoe belangrijk het is om af en toe een stap terug te doen en de natuur in te gaan. Het herinnert ons eraan om te genieten van het moment en de schoonheid om ons heen te waarderen.


 


Zomerarrangementen en Teambuilding

De zomervakantie nadert snel en voor velen onder ons beginnen de vakanties dit jaar extra vroeg. Het weer is ook wat wisselvallig geweest, toch blijft dit het uitgelezen moment om met je team samen te komen en terug te kijken op de afgelopen maanden. De start van het jaar ging voortvarend, maar waar staan we nu? Kijk elkaar even recht in de ogen, bedank elkaar voor de fijne samenwerking en bespreek welke doelen er zijn voor de periode na de zomer. Onze workshops bieden een uitgelezen moment om even tijd met elkaar te nemen. Begin de dag met een inhoudelijk deel en sluit af met een gezamenlijke activiteit, onze (BBQ) kookworkshop is hier zeer geschikt voor.

Plan nu jouw event en geniet van een inspirerende activiteit die niet alleen leuk is, maar ook bijdraagt aan een hechter team en een frisse start na de zomer. Neem contact op met Evy of Petra voor advies op maat. Samen maken we jullie bijeenkomst onvergetelijk!


Bijzondere Ervaringen bij Het Nut...

Bij Het Nut willen we een plek bieden waar je echt even uit je dagelijkse routine kunt stappen. Vanaf het moment dat je binnenkomt, voel je de energie veranderen. De gebruikelijke grenzen van een kantoor vallen weg, en je zintuigen worden gestimuleerd door de speelse, kleurrijke inrichting. Tijdens je verblijf zorgen we ervoor dat je op je gemak bent, met kleine verrassingen en een warme, gastvrije service. Het voelt gewoon goed, alsof alles moeiteloos op zijn plek valt voor een bijzondere ervaring.


Schapendrijven Workshop

  Binnenkort mogen we weer een heerlijke workshop
  schapendrijven verzorgen voor een opdrachtgever,
  samen met onze workshop partner. Deze unieke
  ervaring begint met een wandeling naar het prachtige
  Landgoed Marienwäerdt, waar de deelnemers aan de
  slag gaan met het drijven van schapen. De
  combinatie van een inhoudelijk programma in de
  ochtend en deze workshop in de middag maakt de
  dag compleet.

  De workshop schapendrijven is een uitermate
  geschikte teambuildingsactiviteit om door middel van
  het gedrag van de schapen en het gedrag van de Border Collies mooie metaforen te leggen naar jullie team. Thema’s als samenwerken, persoonlijk leiderschap en ontwikkeling, (groeps)gedrag en passie komen uitgebreid aan bod. Krijgen jullie de schapen onder controle met je team?

Door het gedrag van de schapen goed te observeren, zijn wij in staat om met kleine aanpassingen grote veranderingen te bewerkstelligen. Wie is de leider? Of beter nog, wie denkt dat hij de leider is? Waarom is de Border Collie nu zo’n goede schapendrijver? Waar letten wij op bij het selecteren van de juiste Border Collie als het gaat om wedstrijden? Hoe werken Border Collie en schapendrijver samen? Deze vragen en meer komen onder andere aan bod.

Deze workshop is geschikt voor groepen van 3 tot 100 personen, en kan in zowel Nederlands als Engels worden gegeven. De duur van de workshop is 1,5 tot 2 uur (excl. wandeling 0,5 uur).

Voorafgaand aan de workshop stemmen we de wensen en opzet van de dag af met de trainers van het inhoudelijke deel en met de begeleiders van de schapendrijfworkshop. Op deze manier zorgen we voor een naadloze en samenhangende ervaring. Dit is de perfecte manier om de puntjes op de i te zetten en een volwaardige dag met je team te beleven. Deze workshop is niet alleen een unieke aftrap, maar inspireert ook tot meer gezamenlijke activiteiten in de toekomst. 

 

 

 

 

 

 

 

 


Update Locatie Culemborg: Spannende Tijden!

Goed nieuws! Onze vergunning voor de nieuwe locatie in Culemborg is rond. Het heeft even geduurd en we hebben eerder wat te enthousiast gecommuniceerd, maar nu is het zover. Tijd om de laatste hand te leggen en alles klaar te maken voor jullie komst!

Het Nut Culemborg is duurzaam en toekomstgericht gebouwd, al is dat met een monumentaal pand soms een uitdaging. We hebben zonnepanelen, een warmtepomp, een slim luchtbehandelingssysteem en optimale isolatie. Voor bezoekers zijn er elektrische laadpalen en stationsfietsen. De begane grond is volledig toegankelijk voor minder validen. Energiezuinig, duurzaam én comfortabel, daar gaan we voor!

Een nieuwe locatie opbouwen from scratch... Waar zijn we eigenlijk aan begonnen? Het heeft veel tijd, geld en energie gekost, en we hebben de nodige drempels overwonnen. Denk aan Corona, een terrein dat op de schop moest en alleen de buitenmuren die konden blijven staan. Soms zonk de moed ons in de schoenen.

Maar... het is prachtig! Vanaf september gaan we rustig aan de deuren openen en ervaren wat het beste past en mogelijk is. Ben je geïnteresseerd? Laat het Petra weten, samen kijken we wat haalbaar en mogelijk is.


Ook op zoek naar een groene, toegankelijke en centraal gelegen locatie

voor je trainingmeetingbrainstorm of een Coworking dag?

 

Andere vragen? Neem contact met ons op en we staan voor je klaar.
 
Energieke groet,
Petra, Evy, Monica, Mariska, Victorya en Bente

Blijf op de hoogte van Het Nut en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Inschrijven
© 2024 Het Nut