bel0345 56 56 52

Home > Nieuws > Time for a change?

Time for a change?

6 februari 2020
Time for a change?

Effectiever vergaderen doe je zo!

Zie jij ook altijd zo op tegen vergaderingen? Duren ze te lang, zijn ze chaotisch en eigenlijk zonde van je tijd? Dan is het nu tijd om hier wat aan te doen: time for a change. Vergaderen, iedereen doet het anders. Vergaderen gaat vandaag de dag niet meer alleen om het inhoudelijke proces, maar tegenwoordig hechten we ook veel waarde aan de ervaring eromheen. Het nieuwe jaar, een frisse start… Dat geldt ook voor het vergaderen. 

Zeg vaarwel tegen de ouderwetse vergaderruimte

Zoals eerder benoemd wordt er ook meer waarde gehecht aan de beleving om de vergadering heen. Van verlate industriële hallen tot authentieke boerderijen, vergaderen kan écht overal! Daarnaast is het tegenwoordig ook een trend om een activiteit te combineren met vergaderen, bijvoorbeeld een ontspannende yogasessie of een leuke workshop. Het doel daarvan is om te ontspannen en nieuwe inspiratie op te doen, waardoor er een positief effect ontstaat op de effectiviteit van de vergadering.

Keep it up

Waar we voorheen in de klassieke U-vorm met elkaar rond de tafel zaten, blijven we tegenwoordig veel liever staan. Staand vergaderen heeft talloze voordelen, maar om je geheugen nog een keer op te frissen hebben we de belangrijkste voor je op een rijtje gezet:

  • Hoger vergadertempo. Door te staan blijf je actiever, deelnemers zijn gefocust waardoor de vergadering sneller verloopt.
  • Actieve houding en meer non-verbale communicatie. Dit maakt de gesprekken completer en zo worden standpunten sneller duidelijk.
  • Dit maakt de gesprekken completer en zo worden standpunten sneller duidelijk. Zo kom je wel aan je dagelijks aantal stappen.
  • Staand ben je creatiever en eerder geneigd om geniale ideeën met elkaar te delen.

Strategisch overleg op een externe locatie

Een bijeenkomst over een strategisch plan vraagt om een andere ruimte dan een vergadering waarbij inspiratie en outside the box-denken centraal staat. Hoe groot of klein de vergadering ook is, de juiste locatie is vaak sfeerbepalend en zorgt voor de juiste ambiance. In een verandertraject kan het heel verfrissend werken om buiten de deur samen te komen met collega's. Een andere omgeving kan je net even anders laten kijken. Het Nut biedt je die mogelijkheid. Ook als je gedurende een langere periode bijvoorbeeld wekelijks een meeting wil plannen. Bij ons kun je in alle rust nieuwe plannen en ideeën uitwerken.

Brainfood

Tijdens een drukke vergaderdag  moet je wel fit blijven. Gezond (en lekker!) eten is de beste brandstof voor je brein. Niet gek als je bedenkt dat van iedere hap die je eet, zeker 20% aan energie naar je hersenen gaat. Voor een goede concentratie en alertheid is het belangrijk om afwisselend en gezond te eten en dat geldt ook voor een intensieve vergaderdag. Onze keukenbrigade heeft de lekkerste foodconcepts uitgewerkt, speciaal voor meetings. Puur, eerlijk en lokaal.

Hoe ga jij in 2020 vergaderen?

Deelnemers willen iets bijzonders meemaken, een unieke ervaring, waar nog dagen over nagepraat kan worden. Vergaderlocaties die iets extra’s bieden, hebben hier voordeel. Het Nut nodigt je graag uit om samen om tafel te gaan. Om mooie ideeën te delen en nieuws uit te wisselen. Om elkaar scherp te houden. Voor iedere zakelijke meeting hebben we een passende vergaderruimte beschikbaar, ieder met een eigen stijl.

Contact opnemen Offerte aanvragen

Blijf op de hoogte van Het Nut en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Inschrijven
© 2024 Het Nut