bel0345 56 56 52

Home > Het recept voor beter teamwork

Hét recept voor beter teamwork

Kant-en-klaar concept voor een inspirerende teamsessie bij Het Nut

Het Nut is méér dan een locatie. We bieden ook inspirerende teamsessies, waarbij samenwerking in de keuken centraal staat. In dit uniek concept maken we gebruik van de verbindende kracht van samen koken en eten.

Hybride werken, fuseren en het opstarten van projectteams stelt mensen, bedrijven en organisaties voor uitdagingen. Om verbinding op de werkvloer te versterken, organiseert Het Nut vier inspirerende programma’s voor teams.

Een uniek concept, waarbij een inhoudelijke teamsessie door één van onze trainers gecombineerd wordt met een ontspannen en ongedwongen culinaire workshop in onze open keuken. De menukaart is afhankelijk van waar je als team trek in hebt. Elkaar leren kennen? Verstevigen van het teamgevoel? Of op een mooie manier afscheid nemen? Eten is tijdens de sessie een metafoor voor het vraagstuk dat op tafel ligt. Samenwerking in de keuken zorgt er vervolgens voor dat jullie als team een geweldig eindresultaat creëren.

Tot slot van de teamsessie schuif je met elkaar aan een feestelijk gedekte tafel om samen te eten, te vieren en te proosten op de toekomst.

Deze sessie kan als eenmalige smaakmaker worden geboekt, maar ook als de kick off van een langer traject.

1. Het recept voor... Samen van start

Het perfecte programma om goed van start te gaan met een nieuw projectteam en om je vaste team te herontdekken na de thuiswerkperiode. Samenwerking vergt vertrouwen en daarvoor is nodig dat je elkaar kent, gedeelde ervaringen opbouwt en gezamenlijk de samenwerking vorm geeft.


Doel verstevigen van het teamgevoel en de samenwerking door:

  • Verbinden: Elkaar beter te leren kennen.
  • Gemeenschappelijk doel: Wat hebben we samen te doen en waar willen we met elkaar naartoe?
  • Heldere afspraken: Structuur aan brengen in de manier waarop wij werken en samenwerken?  

Resultaat Zodat na de teamsessie:

  • Er een gevoel van saamhorigheid is.
  • Er een gedeelde visie is op waar het team naar toe wil en hoe het wil werken en samenwerken.
  • Het team geïnspireerd en gemotiveerd is.

Succesvol samenwerken steunt op drie pijlers: een gezamenlijk doel, onderlinge verbinding en heldere afspraken. Nieuwe teams of projectgroepen maken een vliegende start als zij (hoe verleidelijk ook) niet direct de inhoud in duiken, maar eerst aandacht besteden aan het vormgeven van de samenwerking.

Andere thema's

2. Het recept voor... Afsluiten en doorgaan

Aan projectgroepen en teams komt (soms) een eind. Maar na een eind volgt altijd een nieuwe start. En een voorwaarde voor een goede start aan het volgende, is een goede afsluiting van het vorige. Eren en leren van wat er was helpt om met frisse energie een volgende stap te zetten.

3. Het recept voor… Investeren in de relatie

Bij een patstelling wordt vaak het grotere belang uit het oog verloren en verharden standpunten. Dan is investeren in de relatie en ontdekken welke overtuigingen achter de standpunten schuilen dé manier om de stellingen te verlaten. 

4. Het recept voor…Verbeteringen onderzoeken

Wij geloven dat elk team erbij gebaat is om zo nu en dan op de samenwerking te reflecteren. Wat gaat er goed en wat kan beter? Zeker na een periode van thuiswerken, is het raadzaam om te evalueren en te onderzoeken wat beter kan.

Voor meer informatie over de programma’s en de verdere opzet bij Het Nut bel Petra op 06 246 13 587 of via petra@hetnut.nl 

 

Blijf op de hoogte van Het Nut en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Inschrijven
© 2024 Het Nut