bel0345 56 56 52

Home > Nieuws > Het Nut van... Ontmoeten

Het Nut van... Ontmoeten

2 juni 2021
Het Nut van... Ontmoeten

'Ik ben echt enorm blij met je input, Petra'. Altijd leuk om te horen, maar in de wirwar aan hoofdjes op mijn scherm kan ik even niet zo snel zien wie er dat zo blij met met is.' 

Het is vrijdagochtend en tijdens mijn netwerkbijeenkomst merk ik dat ik online minder makkelijk het woord neem dan live. Als ik iets zeg, dan moet het wel echt van waarde zijn. Na afloop zwaaien we allemaal naar onze camera en waar je normaal gesproken nog even zou blijven hangen om een praatje te maken, is dit samenzijn met een druk op de knop weer voorbij. 

Ik ben eraan gewend geraakt, maar het went nooit helemaal. Ik zie er zo naar uit om elkaar live te kunnen ontmoeten. De fijne communicatie, net dat beetje meer verdieping, alle onbewuste processen waar je vaak niet eens erg in hebt, die missen als je met zijn alleen naar een scherm vol hoofdjes zit te kijken. 

Voor de dagelijkse gang van zaken is online vergaderen misschien wel beter. Efficiënter, sneller. Maar alles wat vraagt om menselijk contact en creativiteit, meetings waarbij je elkaar nog moet leren kennen, brainstorms en ook trainingen, daar is online wel wat verschraling ontstaan. 

Om verdieping aan te brengen en tot nog mooiere resultaten te komen, kunnen we elkaar gelukkig weer steeds vaker echt in de ogen kijken. Wat altijd zo normaal was, gaan we de komende tijd extra bijzonder maken met elkaar.

Ontmoet! Petra 

Blijf op de hoogte van Het Nut en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Inschrijven
© 2024 Het Nut