bel0345 56 56 52

Home > Het Nut42 > Achtergrond

Het Nut 42; een bijzonder verhaal

Het Nut42 is niet zomaar een locatie. Het pand aan de historische Voorstraat heeft de afgelopen 150 jaar al vele functies gehad. Ontstaan als spaarbankgebouw in 1862- de oude kluis herinnert nog aan die tijd. Daarna kwam in het gebouw ook een Bewaarschool voor kleuters (1887). En eigenlijk draait het bij Het Nut42 nog steeds om succesvol ondernemen en ontwikkeling van mensen. Dat voel je gelijk als je binnenstapt.

Het Nut42 is niet zomaar een locatie.

Het Nut42?! Hoezo?

Het Nut42 is niet zomaar een naam. Het is de korte benaming van de Maatschappij tot Nut van ’t Algemeen. Deze landelijke vereniging met plaatselijke afdelingen werd opgericht in 1784 en bestaat nog steeds. Het Nut42 stelt zich ten doel het welzijn van individu en gemeenschap te bevorderen. Nutsscholen en Nutsspaarbanken zijn de meest bekende activiteiten. In 1862 werd Het Nut42 ook actief in Beesd. Eerst vestigde zich in Het Nut42 de spaarbank.

Naar buiten!

Wie uit zijn eigen wereld stapt, gaat anders denken. Dat levert vaak de beste ideeën op. Het Nut42 biedt die kans. Alleen al door de prachtige omgeving. Het pittoreske Beesd, de boomgaarden de rivier de Linge die door het landschap meandert. Bij Het Nut42 wandel je vanuit de voordeur bijna gelijk de natuur in. Dus, waarom ga je tijdens of na je zakelijke bijeenkomst niet even lekker naar buiten? Genieten van de rust en ruimte, het gevoel van vrijheid. Wandelen langs de Linge of fietsen over de dijk. Je laten betoveren door het weidse uiterwaardenlandschap. We helpen je graag op weg.

Blijf op de hoogte van Het Nut en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Inschrijven
© 2024 Het Nut