bel0345 56 56 52

Home > Nieuws > 5 nuttige trends om je zakelijke events mee te...

5 nuttige trends om je zakelijke events mee te vernieuwen

11 februari 2020

Bij Het Nut zijn we op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen in de eventbranche. In de digitale wereld van 2020 begrijpen wijt als geen ander dat mensen meer de behoefte hebben om elkaar face-to-face te ontmoeten. Korte meet ups, al dan niet na werktijd, winnen terrein. Ook duurzaamheid gaat een grotere rol spelen tijdens events. De vraag naar all-in-pakketten groeit. En klanten willen heel graag verrast worden tot in de details; alles draait tegenwoordig om de klantbeleving. Bij Het Nut onderscheiden we ons van andere evenementenlocaties door op de trends en ontwikkelingen in te spelen.

Benieuwd naar de belangrijkste event trends van 2020? In deze nieuwsbrief ontdek je met welke 5 nuttige trends je jouw volgende zakelijke bijeenkomsten kunt vernieuwen. Zo heb je voldoende inspiratie om een zakelijke bijeenkomst, vergadering of event organiseren die net even anders is.

1. Duurzaamheid is geen 'nice to have'

Duurzaamheid speelt een steeds belangrijke rol in het organiseren van evenementen. Steeds meer mensen realiseren dat duurzaamheid geen ‘nice to have’ is, maar een noodzaak. De vraag naar milieuvriendelijke evenementen, groene locaties, duurzame catering en een duidelijk recyclingbeleid groeit dan ook hard. Zowel evenementenlocaties als eventorganisatoren moeten maatregelen nemen om hun evenementen te verduurzamen. Wij begrijpen Het Nut van duurzamer denken & doen: zo gebruiken we bewust voor servies en glaswerk, kopen we zoveel mogelijk (biologisch) in bij lokale leveranciers en zijn we druk bezig om onze voedselverspilling te minimaliseren.

2. Face-to-face contact wordt weer hip

Wist je dat netwerken de op één na belangrijkste reden van deelnemers is om deel te nemen aan een evenement? En dit is helemaal niet gek; want in een wereld die steeds digitaler wordt, krijgen mensen juist weer de behoefte om elkaar face-to-face te spreken. Spontane conversaties en interessante ontmoetingen staan hierbij centraal. Als eventorganisator kun je hierop inspelen door een evenementenlocatie te kiezen die mooie ontmoetingen en nieuwe ideeën stimuleert. Verder kun je meer pauzes inlassen zodat de deelnemers met elkaar in gesprek kunnen gaan.

3. Meer focus op work/life balans

In een tijd waarin ons werkleven ra-zend-snel verandert en ons werkleven via onze laptops en smartphones vaak mee naar huis gaat, is het belangrijker dan ooit om een gezonde balans te vinden tussen werk en ‘me time’. Dit groeiende besef onder werkend Nederland, zorgt ervoor dat er een toenemende behoefte is om even te pauzeren en te ontspannen. Door voor of na een vergadering wat vrije tijd in te plannen zorg je voor een betere work-life balance. Omdat deelnemers er vaak voor kiezen om in hun vrij tijd de eventbestemming te ontdekken, is het een pluspunt als de omgeving rond je evenementlocatie ook wat het te bieden heeft op het gebied van natuur, nachtleven en cultuur.

4. De groeiende vraag naar all-in paketten

Wanneer je een zakelijke event organiseert dien je met veel verschillende zaken rekening te houden. Het is daarom lastig om het overzicht te bewaken wanneer je met 10 systemen tegelijkertijd moet werken. Geen wonder dat all-in oplossingen steeds populairder worden. Denk hierbij aan complete arrangementen, planningtools en andere eventsoftware: dit jaar zal er meer vraag zijn naar hapklare oplossingen waarbij je als eventorganisator compleet ontzorgd wordt.

5. De klantbeleving wordt steeds belangrijker

Als je een zakelijke bijeenkomst wil organiseren die net even ander is, is het je taak om je gasten een onvergetelijke dag te bezorgen. Deelnemers van je event willen namelijk iets bijzonders meemaken. De klantbeleving is in 2020 dus belangrijker geworden. Probeer daarom om met je evenement op een persoonlijke manier impact te maken waardoor mooi ontmoetingen plaatsvinden. De eventlocatie speelt bij de klantbeleving een belangrijke rol: zorg er daarom voor dat je voor een unieke locatie kiest met een WOW-factor.

Benieuwd naar wat we voor je kunnen betekenen?

Het Nut biedt de locatie voor iedereen die zakelijke inspiratie en focus zoekt. Ben je opzoek naar een inspirerende, persoonlijke locatie met WOW- factor, dan ben je bij Het Nut aan het juiste adres. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen Bekijk onze eventlocaties

Blijf op de hoogte van Het Nut en schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Inschrijven
© 2024 Het Nut